Παύλος Φύσσας: Η ζωή, η μουσική του Killah P & η δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα
Society

Παύλος Φύσσας: Η ζωή, η μουσική του Killah P & η δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο Παύλος Φύσσας, γεννημένος στις 10 Απριλίου 1979, ήταν μουσικός της hip hop σκηνής, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P.

Εκτός από τη μουσική του καριέρα, ο Φύσσας ήταν ενεργός κοινωνικός και πολιτικός ακτιβιστής, με απόψεις, τις οποίες εξέφραζε μέσω της τέχνης του.

Παύλος Φύσσας: Αυτός ήταν ο μουσικός που έγινε σύμβολο κατά του φασισμού (vid)

Καριέρα και δράση

Ο Παύλος Φύσσας γεννήθηκε στο Κερατσίνι και μεγάλωσε σε μια εργατική συνοικία του Πειραιά. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και συγκεκριμένα με το hip hop, ένα είδος μουσικής που τον βοήθησε να εκφράσει τις κοινωνικές του ανησυχίες και την αντίθεσή του σε κάθε μορφή καταπίεσης. Οι στίχοι του Killah P ήταν βαθιά πολιτικοί και επικεντρώνονταν στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας και της καταπίεσης.

Παράλληλα με τη μουσική, συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, ενώ οι στίχοι του εξέφραζαν την απογοήτευσή του για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο, προωθώντας μηνύματα αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Δολοφονία

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με δύο μαχαιριές από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Φύσσα προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία, ενώ αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει μια εκτεταμένη έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής κατέληξε το 2020 στην καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε σημείο αναφοράς για την καταπολέμηση της βίας, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίες προς τιμήν του.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Μην αποκαλείτε το παιδί μου θανόντα, δολοφονημένος είναι

Μάγδα Φύσσα: Mε εντολή Λαγού η δολοφονία του παιδιού μου

Συγκλονίζει η μητέρα του Παύλου Φύσσα: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved