Πόσα γραμμάρια πρωτεϊνών πρέπει να τρώτε για να μην πάθετε εγκεφαλικό
Σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό διατρέχουν όσοι καταναλώνουν πολλές πρωτεΐνες, ιδιαίτερα από ψάρια και όχι από κόκκινο κρέας,
αποκαλύπτει μία νέα κινεζική επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ξινφένγκ Λίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ναντζίνγκ, αξιολόγησαν επτά δημοσιευμένες έρευνες που εξέταζαν τη σχέση πρωτεϊνών και εγκεφαλικού και αφορούσαν 255.000 άτομα από διάφορες χώρες, καλύπτοντας μία περίοδο τουλάχιστον δέκα ετών.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr