Τα πιο επικίνδυνα λιπαρά για τον εγκέφαλο
Τα λιπαρά που περιέχουν τα μπισκότα, τα κέικ και πολλά έτοιμα αρτοποιήματα αλλά και τηγανητά γεύματα απειλούν τη μνήμη μας,
σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου για την Καρδιά (AHA).
Μάλιστα, η επίδρασή τους είναι καταστροφική ανεξαρτήτως ηλικίας.
Τα λιπαρά τρανς (trans fats) παράγονται τεχνητά από υδρογονωμένα έλαια και χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων ώστε να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής των προϊόντων. Παράγονται επίσης κατά το τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ