Τροφική δηλητηρίαση: Συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση
Εάν φάγατε κάτι ληγμένο ή κάτι που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά, μπορεί να εμφανίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης.
Μάθετε ποια είναι αυτά και πώς θα τα αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο άμεσα.
Η τροφική δηλητηρίαση οφείλεται συνήθως σε μόλυνση από βακτήρια (π.χ. σαλμονέλα, Ε. coli ή καμπυλοβακτηρίδιο) ή ιούς (π.χ. νοροϊός).
Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να είναι πολύ ήπια (π.χ. ένας στομαχόπονος που υποχωρεί μετά από λίγες ώρες) έως πολύ σοβαρά (υψηλός πυρετός και επίμονη διάρροια). Ανάλογα με το μικροοργανισμό που έχει προκαλέσει τη λοίμωξη, τα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 8 ώρες ή και μετά από 2 ολόκληρες εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ