Προειδοποίηση EFSA: Σε ποιες τροφές βρίσκεται η χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο
Με νέα της προειδοποίηση, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (EFSA) ενημερώνει για τη χημική ουσία που υπάρχει σε δεκάδες τρόφιμα καθημερινής χρήσης και ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στους καταναλωτές κάθε ηλικίας.
Πρόκειται για το ακρυλαμίδιο των τροφίμων και τους μεταβολίτες του, που σύμφωνα με έρευνες σε πειραματόζωα, βλάπτουν το DNA και προκαλούν καρκίνο.
Το ακρυλαμίδιο υπάρχει σε δεκάδες τρόφιμα καθημερινής χρήσης και επειδή η πρόσληψή του δυνητικά είναι μεγάλη, υπάρχει ανησυχία για τους καταναλωτές όλων των ηλικιών.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ