Ποιες ασθένειες προλαμβάνει η μείωση του αλατιού
Όσο απαραίτητο είναι για την καλή λειτουργία του οργανισμού, τόσο επιβλαβές μπορεί να γίνει όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.
Ο λόγος για το αλάτι και την συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης, που απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την ιατρική κοινότητα.
Περίπου το 75% του αλατιού που τρώμε προέρχεται από τρόφιμα ή έτοιμα φαγητά. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η μείωση του αλατιού, απομακρύνει τον έλεγχο υπέρτασης.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr