Το φρούτο που... σκοτώνει την παχυσαρκία!
Τα άτομα που τρώνε ένα συγκεκριμένο φρούτο έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.
Οι αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από το 2001 έως το 2010 που αφορούσαν εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα και ανέλυσαν τη σχέση κατανάλωσης φρέσκων αχλαδιών, με τη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, την επάρκεια αυτών, την ποιότητα της διατροφής και τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.
Η κατανάλωση ενός μεσαίου μεγέθους αχλαδιού καθημερινά έχει θετικές επιπτώσεις στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθώς το φρούτο περιέχει επίσης μαγνήσιο και χαλκό και συντελεί σε μεγαλύτερη κατά μέσο όρο πρόσληψη ολικών σακχάρων.
Οι καταναλωτές αχλαδιών είχαν χαμηλότερες καταναλώσεις ολικών, μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών οξέων καθώς και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr