Inside Stories

Καλή χοληστερόλη HDL: Πότε γίνεται επικίνδυνη

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι γιατροί κάνουν σαφή διάκριση ανάμεσα στη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) και τη λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL), γνωστές στο ευρύ κοινό και ως «κακή» και «καλή» χοληστερόλη αντίστοιχα.

Η γενική οδηγία ήταν να διατηρούνται τα επίπεδα της «κακής» LDL όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και τα επίπεδα της «καλής» HDL υψηλά.

Περισσότερα στο onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved