Η διατροφή που προστατεύει από το γλαύκωμα
Το γλαύκωμα είναι η μία από τις δύο παθήσεις των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε τύφλωση (η άλλη είναι ο καταρράκτης).
Οι βλάβες που προκαλεί μάλιστα είναι μη αναστρέψιμες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν τη διατροφή που μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ασπίδα απέναντι στην προοδευτική απώλεια της όρασης.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στο Νοσοκομείο «Brigham and Women's», Τζαε Κανγκ, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση σχεδόν 64.000 άτομα που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη Nurses' Health Study, από το 1984 έως το 2012, και περισσότερους από 41.000 συμμετέχοντες από τη μελέτη Health Professionals Follow-up Study, από το 1986 έως το 2014. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr