Ποιος τρόπος μαγειρέματος ενισχύει τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών
Η μέθοδος μαγειρέματος που θα επιλέξουμε για τα λαχανικά μας επηρεάζει τη διατροφική τους αξία και συγκεκριμένα την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες.
Μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από Βραζιλιάνους ερευνητές εξέτασε πώς οι διάφοροι τρόποι μαγειρέματος επηρεάζουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών στα λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν από τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβήτη, την οστεοπόρωση και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ