Πόσο κόκκινο κρέας χρειάζονται τα παιδιά;
Πανευρωπαϊκή μελέτη στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κυρίως επεξεργασμένου αυξάνει τη θνησιμότητα, γεγονός που προκαλεί για ακόμη μια φορά προβληματισμό για τη διατροφή μας.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και μάλιστα επεξεργασμένου όπως είναι τα αλλαντικά (μπέικον, λουκάνικα κ.λπ.), αυξάνει την πρώιμη θνησιμότητα, κυρίως από στεφανιαία νόσο και δευτερευόντως από κακοήθεις νεοπλασίες. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ