Inside Stories

Κουρκουμάς: Ένα μπαχαρικό - θησαυρός για την υγεία μας

Ο κουρκουμάς είναι μια ρίζα με μια συνηθισμένη καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της.

Καλλιεργείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι Άραβες έμποροι έφεραν τον κουρκουμά στις δυτικές χώρες.
Καλλιεργείται σε ζεστές , τροπικές περιοχές, και έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.
Αρχικά αναπτύχθηκε στη νοτιοδυτική Ινδία, ο κουρκουμά απαιτεί ζεστές και σχετικά υγρές συνθήκες για να ευδοκιμήσει. Κορυφαίοι παραγωγοί σήμερα είναι η Ινδία, η Ινδονησία, το Ταϊβάν, η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Τζαμάικα και η Αϊτή. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ο πιο συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιείται είναι ως καρύκευμα. Θα βρείτε το κουρκουμά σε πολλά πιάτα της Ινδίας, του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές. Μια βασική ένωση που περιέχει είναι η κουρκουμίνη, η οποία δίνει μια γεύση ελαφρώς πικάντικη. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved