Το «δίδυμο» των καυτερών μπαχαρικών που δρα ενάντια στον καρκίνο
Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τα καυτερά μπαχαρικά στο φαγητό ή και στο ποτό τους. Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στην πιπεριά τσίλι τη χαρακτηριστική της γεύση, ίσως συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου στο στομάχι, ωστόσο μια νέα έρευνα από την Αμερικανική Εταιρεία Χημείας έρχεται να «δικαιώσει» την πιπεριά.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας, όταν η καψαϊκίνη συνδυάζεται με την 6-τζιντζερόλη, συστατικό του τζίντζερ (πιπερόριζα), τα δύο καυτερά μπαχαρικά εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ