Κανέλα: Τα οφέλη της για την υγεία του στομάχου
Η κανέλα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του στομάχου κατά δύο βαθμούς Κελσίου και να συμβάλλει στην γενικότερη βελτίωση της υγείας.
Αυτό υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, οι οποίοι μετά από πειράματα σε χοίρους διαπίστωσαν ότι ηκανέλα διατηρεί την ακεραιότητα των τοιχωμάτων του στομάχου.
«Όταν οι χοίροι που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου κλήθηκαν να καταναλώσουν τροφή, το διοξείδιο του άνθρακα στο στομάχι τους αυξήθηκε. Όμως, όταν προσθέσαμε στο φαγητό τους κανέλα, τότε το διοξείδιο του άνθρακα μειώθηκε δια της μείωσης της έκκρισης των γαστρικών οξέων και της πεψίνης από τα τοιχώματα του στομάχου, κάτι που με τη σειρά του δρόσισε το στομάχι των πειραματόζωων κατά την φάση της πέψης.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr