Inside Stories

Υγιεινή διατροφή: Πότε ακυρώνονται τα οφέλη της

Οι ευεργετικές επιδράσεις της όμως εξουδετερώνονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι επιστήμονες έκαναν μελέτη με 58 εθελόντριες, οι οποίες κατανάλωσαν στο εργαστήριο ένα γεύμα πλούσιο σεκορεσμένα λιπαρά, δηλαδή το είδος των λιπών που υπάρχουν κυρίως σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα, όπως το κρέας και το βούτυρο.
Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μία εβδομάδα αργότερα οι μισές έφαγαν ένα γεύμα με λίγα κορεσμένα λιπαρά, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα οι άλλες μισές κατανάλωσαν ένα άλλο γεύμα φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά. Τα δύο γεύματα διέφεραν ως προς την αναλογία κορεσμένων προς μονοακόρεστα/πολυακόρεστα λιπαρά όπως αυτά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο και στα ψάρια, αλλά ο αριθμός των θερμίδων, τα είδη των τροφίμων και οι ποσότητες των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών ήταν ίδια.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved