Ο εγκέφαλός μας «αντιστέκεται» στο μπρόκολο – Το λένε και οι επιστήμονες!
Ίσως η άρνηση μικρών και μεγάλων να υποκύψουν στην υψηλή διατροφική αξία του μπρόκολου να μην έχει να κάνει τελικά με την –ομολογουμένως δυσάρεστη– μυρωδιά του ή με την –όχι και πολύ ευχάριστη– γεύση του, αλλά με την έμφυτη τάση του ανθρώπινου εγκεφάλου να απωθείται από το χρώμα του!
Σύμφωνα με τα ευρήματα Ιταλών επιστημόνων από τη Διεθνή Σχολή Ανωτέρων Μελετών της Τεργέστης, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι «προγραμματισμένος» να προτιμά τις τροφές με κόκκινο χρώμα, όπως το ωμό κρέας, αντί για τις τροφές με πράσινο χρώμα, όπως το μπρόκολο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ