Αυγά: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, πόσα να τρώτε
Το αυγό είναι μια πλήρης τροφή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σελήνιο, ιώδιο και βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).
Επίσης, περιέχει σίδηρο, μολυβδένιο, βιταμίνη Β12, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη D.
Λόγω της περιεκτικότητας του κρόκου του σε χοληστερίνη όμως, επικρατούσε μέχρι πρόσφατα η αντίληψη ότι ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ