Inside Stories

Μανιτάρια για προστασία από το Αλτσχάιμερ συνιστούν οι επιστήμονες!

Διάφορα είδη μανιταριών είναι δυνατό να περιορίσουν ή να καθυστερήσουν τη διαδικασία νευροεκφύλισης που χαρακτηρίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ χάρη στα βιοενεργά συστατικά που παρέχουν, δείχνει μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μαλάγια στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Food, τα συστατικά των μανιταριών προωθούν την ανάπτυξη των νεύρων του εγκεφάλου, προστατεύοντάς τον από την ηλικιακή φθορά.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα μανιτάρια έχουν αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντι-ιικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους συγκεκριμένα αναδεικνύουν τα μανιτάρια σε λειτουργικό τρόφιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αντιμετώπισης της υπέρτασης, η οποία αποδεδειγμένα συμβάλλει σε ποικίλες χρόνιες παθήσεις της τρίτης ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των νευροεκφυλιστικών παθήσεων (π.χ. Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον).

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved