Η κακή διατροφική συνήθεια που συμβάλλει στο Αλτσχάιμερ
Είναι γνωστό πως τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαβήτη και της παχυσαρκίας και έχει διαπιστωθεί στο πλαίσιο επιστημονικών ερευνών ότι οι διαβητικοί ασθενείς έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ.
Τώρα, ερευνητές από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μπαθ εντόπισαν για πρώτη φορά τον μηχανισμό που καθιστά το περίσσιο σάκχαρο επιβλαβές για τον εγκέφαλο και πώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί στη νευροεκφυλιστική νόσο, ακόμη και σε άτομα που δεν πάσχουν από διαβήτη.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr