Η μεσογειακή διατροφή «όπλο» κατά του καρκίνου του μαστού
Μικρότερο κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική μελέτη.
Προηγούμενες μελέτες έχουν αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία (καρδιοπάθεια, εγκεφαλικά κ.α.) και η νέα έρευνα διευρύνει τη γκάμα των ωφελειών. Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης περιορισμένες ποσότητες κόκκινου κρέατος και γλυκών.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πιτ Βαν ντεν Μπραντ του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα καρκίνου "International Journal of Cancer", σύμφωνα με τη βρετανική «Guargian», ανέλυσαν στοιχεία για 62.573 γυναίκες ηλικίας 55 έως 69 ετών σε βάθος δύο δεκαετιών. Από αυτές, οι 3.354 πέθαναν από καρκίνο του μαστού.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr