Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά
Οι ελιές περιέχουν 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο, αλλά και σίδηρο, απαραίτητο για την ανάπτυξη των ιστών μας.
Ωστόσο, όλες οι ελιές δεν είναι ίδιες.
Η κάθε ποικιλία ελιάς δεν διαφέρει μόνο σε γεύση, αλλά και σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.
Οι θρούμπες έχουν λιγότερη υγρασία, άρα και περισσότερο λίπος. Οι κρητικές ελιές έχουν περισσότερα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών κυρίως πολυφαινολών (19 είδη), ενώ μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση έχουν οι Καλαμών, οι Αμφίσσης και οι τσακιστές.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ