Έντεκα τρόποι για να καταναλώσετε εσείς και τα παιδιά σας τους σπόρους chia
Τα τελευταία χρόνια οι σπόροι chia γίνονται όλο και πιο γνωστοί με πολλούς να θέλουν να τους προσθέσουν στη διατροφή τους.
Η Σάλβια η ισπανική, κοινώς γνωστή ως τσία ή κία (chia), είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού στην οικογένεια μέντας των Χειλανθών (Lamiaceae)
Τριμμένοι ή ολόκληροι, οι μικροί μαύροι σπόροι τσία (chia) χρησιμοποιούνται στην Παραγουάη, Βολιβία, Αργεντινή, Μεξικό και τη Γουατεμάλα σε θρεπτικά ποτά και τρόφιμα. Ανήκουν στην κατηγορία τροφίμων ολικής αλέσεως, έχουν μια ήπια γεύση καρυδιού και είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6.
Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr