Inside Stories

Κάλιο: Από ποιες θανατηφόρες ασθένειες προστατεύει – Ποιες τροφές να προτιμάτε

Τα τελευταία χρόνια το κάλιο απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην υπέρταση, η οποία αποτελεί ως γνωστό βασικό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι υγειονομικές αρχές συνιστούν πλέον να δίνεται προσοχή στην ποσότητα του καλίου που προσλαμβάνουμε και να προσπαθούμε να αυξάνουμε την κατανάλωσή του.
Μεγάλη ανασκόπηση 10 διατροφικών μελετών, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε μια περίοδο περίπου 40 χρόνων και στις οποίες συμμετείχαν περίπου 280.000 ενήλικες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και κατά 8% τον κίνδυνο εμφράγματος.Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved