Κολοκύθα: Θερμίδες και διατροφική αξία
Οι φωτεινές κολοκύθες δίνουν εδώ και λίγο καιρό χρώμα στους πάγκους των αγορών. Αυτό το όμορφο και λαμπερό φρούτο (σύμφωνα με τους βοτανολόγους), εκτός από τη νοστιμιά που δίνει στα πιάτα, κάνει καλό και στον οργανισμό μας γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Η κολοκύθα ανήκει στην οικογένεια Cucurbitaceae, μαζί με το αγγούρι και το πεπόνι. Συνήθως το χρώμα της είναι πορτοκαλί και κίτρινο, αλλά κάποιες ποικιλίες της μπορεί να έχουν πράσινο, κόκκινο ή και λευκό χρώμα. Το δημοφιλές φρούτο καλλιεργείται τόσο για τη σάρκα του, όσο και για τους σπόρους του. Η κολοκύθα είναι ένα θρεπτικά πυκνό τρόφιμο, καθώς είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα αποδίδει λίγες θερμίδες.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ