Φρουκτόζη: Η ανεπανόρθωτη βλάβη στο συκώτι και ο κίνδυνος διαβήτη
Η φρουκτόζη είναι γλυκαντική ουσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών, η φρουκτόζη είναι επικίνδυνη για τους διαβητικούς διότι αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και τριγλυκεριδίων στο αίμα, ενώ είναι πιθανό να αυξάνει και την αρτηριακή πίεση.
Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φρουκτόζη μπορεί να προκαλέσει και λιπώδη νόσο του ήπατος.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr