Η τροφή που πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα
Παρά το γεγονός ότι καρκινογόνοι διατροφικοί παράγοντες είναι λίγοι, επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό.
Από πολλούς θεωρείται ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και πιθανώς με το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν τη διατροφή στη δεύτερη αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί (η πρώτη είναι το κάπνισμα).
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ