Πρόωρος θάνατος: Η μικρή αλλαγή στη διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο
Μια μικρή και απλή πλην ουσιαστική αλλαγή στη διατροφή, μπορεί μακροπρόθεσμα να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο με επικεφαλής την Δρ Μερσέντες Σότος-Πριέτο, οι οποίοι απέδειξαν ότι η υψηλής ποιότητας διατροφή σε ορίζοντα 12ετίας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου τα επόμενα 12 χρόνια.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ των αλλαγών στη διατροφική ποιότητα σε δείγμα σχεδόν 74.000 ενηλίκων για την περίοδο 1986-1998 και του κινδύνου θανάτου τα επόμενα 12 χρόνια, δηλαδή την περίοδο 1998-2010.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ