Μία μόνο αλλαγή στη διατροφή μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη!
Το «κλειδί» βρίσκεται στις… πρωτεΐνες!
Μια απλή αλλαγή στη διατροφή είναι δυνατό να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας.
Η υψηλή χοληστερίνη και κυρίως η υψηλή LDL αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την αθηροσκλήρωση, δηλαδή τη στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών, και κατ’ επέκταση για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr