Κακή χοληστερίνη: Πόσα καρύδια να τρώτε την ημέρα για να τη ρίξετε
Πολύτιμος «σύμμαχος» ενάντια στην κακή χοληστερίνη αποδεικνύονται τα καρύδια, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.
Μια μκρή ποσότητα του νόστιμου ξηρού καρπού την ημέρα είναι αρκετή γαι να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και σοβαρών επιπλοκών, όπως ένα έμφραγμα, διαπίστωσαν ερευνητές του Ερευνητικού Οργανισμού Βιοεπιστημών (LSRO).
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. «Τα αποτελέσματα της μελέτης μας συμπληρώνουν τον διαθέσιμο όγκο ερευνητικών δεδομένων που δείχνουν ότι οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, είναι δυνατό να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου» δηλώνει ο Δρ Μάικλ Φαλκ, ένας εκ των συντακτών της μελέτης. «Οι ξηροί καρποί παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Τα καρύδια είναι όμως ο μόνος ξηρός καρπός που παρέχει σημαντική ποσότητα –2,5 γραμμάρια ανά μερίδα 30 γραμμαρίων– α-λινολενικού οξέος (ALA), της φυτικής μορφής των Ω-3 λιπαρών οξέων» επισημαίνει ο Φαλκ.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr