Επιθετικός καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο
Νέα ισπανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Urology δείχνει ποια είναι η καλύτερη διατροφή για την πρόληψη των επιθετικών μορφών καρκίνου του προστάτη.
Αν και ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στον αντρικό πληθυσμό, είναι λιγοστά τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τους εξωτερικούς παράγοντες που εμπλέκονται στην εμφάνιση της νόσου, όπως το επάγγελμα ή η διατροφή. Οι μελέτες που έχουν εξετάσει συγκεκριμένα τον ρόλο των διατροφικών συνηθειών στην ανάπτυξη του καρκίνου έχουν καταλήξει σε ασαφή ή αντιφατικά συμπεράσματα.
Έτσι, οι ερευνητές αποφάσισαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τρία διατροφικά προγράμματα δημοφιλή στην Ισπανία ώστε να διαπιστώσουν αν κάποιο από αυτά συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη και ιδιαίτερα για επιθετικούς όγκους του προστάτη:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr