Κουρκουμάς κατά της απώλειας μνήμης: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Η κουρκουμίνη, η ουσία που δίνει στο κάρυ το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του, έχει βρεθεί ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Αυτός εικάζεται ότι είναι και ο λόγος που οι ηλικιωμένοι Ινδοί έχουν καλύτερες γνωστικές επιδόσεις και χαμηλότερη συχνότητα Αλτσχάιμερ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης, η καθημερινή κατανάλωση κουρκουμίνης βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση των ατόμων με ήπια απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ