Τροφές που προκαλούν φλεγμονή και ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου
Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε τροφές που προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο, σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η φλεγμονή του οργανισμού παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου.
Ερευνητές από το Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε συνεργασία με συναδέλφους τους από άλλα αμερικανικά και κινεζικά ακαδημαϊκά κέντρα ανακάλυψαν τώρα ότι άνδρες και γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά τροφές οι οποίες αυξάνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου σε σύγκριση με άλλους άνδρες και γυναίκες που ακολουθούσαν άλλου τύπου διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr