Ο τρόπος μαγειρέματος του κρέατος που αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης
Ο τρόπος μαγειρέματος του φαγητού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία της υγείας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τηγανητά, τα οποία είναι σημαντικά υψηλότερα σε λίπος και θερμίδες από τα αντίστοιχα μη τηγανισμένα, ενώ τα τρανς λιπαρά που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως διαβήτη τύπου 2, καρδιοπάθειας και παχυσαρκίας.
Νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που τρώνε το κρέας καλοψημένο, κινδυνεύουν περισσότερο από υπέρταση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ