Δέκα διατροφικές συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου!
Η ανθυγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.
Σύμφωνα μάλιστα με το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), περίπου το 20% όλων των περιστατικών καρκίνου στις ΗΠΑ σχετίζονται με την κακή διατροφή, τα παραπανίσια κιλά, την αποχή από τη σωματική άσκηση και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Όσον αφορά τη διατροφή, ο ρόλος της στην πρόληψη του καρκίνου είναι διπλός, αφού από τη μία υπάρχουν τροφές που είτε διευκολύνουν είτε εμποδίζουν τις καρκινικές μεταλλάξεις στο σώμα και από την άλλη μια υγιεινή διατροφή βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους (η παχυσαρκία είναι η δεύτερη κυριότερη τροποποιήσιμη αιτία καρκίνου).
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr