Τα γαλακτοκομικά που προστατεύουν τους άνδρες από την οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση αδυνατίζει τα οστά, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάγματος, απώλειας της λειτουργικότητας, ακόμη και θανάτου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για σιωπηλή επιδημία, καθώς αναπτύσσεται αργά και χωρίς συμπτώματα στα αρχικά στάδια.
Η κατανάλωση τυριού περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα προστατεύει τους άνδρες μέσης ηλικίας από την οστεοπόρωση, όχι όμως και τις γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι ερευνητές μελέτησαν 2.600 άτομα και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες άνω των 50 ετών που κατανάλωναν τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν πιο δυνατή σπονδυλική στήλη και ισχία.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ