Πόσο κόκκινο κρέας επιτρέπεται να τρώμε την εβδομάδα;
Τα τελευταία χρόνια το κόκκινο κρέας έχει κάνει δυνατό comeback στη διατροφική μας συνείδηση, κυρίως χάρη στη μεγάλη δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει οι πρωτεϊνικές δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Αν και το κόκκινο κρέας έχει υψηλή θρεπτική αξία, αφού παρέχει πολύτιμες πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα απαραίτητα συστατικά, αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει τη συχνή κατανάλωσή του με δυσμενείς εκβάσεις για την υγεία, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και ο διαβήτης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr