Οι τροφές με τα περισσότερα «καλά» λιπαρά (εικόνες)
Τα καλά λιπαρά είναι τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά.
Τα μονοακόρεστα λιπαρά, στα οποία ανήκει το ελαιόλαδο, προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς μειώνουν ελαφρά τη χοληστερίνη. Έχει βρεθεί επίσης ότι προστατεύουν από κάποιες μορφές καρκίνου.
Στα πολυακόρεστα λιπαρά ανήκουν τα ω-3 και ω-6 λιπαρά, με διαφορετικές δράσεις το καθένα, τα οποία είναι άκρως απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μας, γιατί ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ