Οι τροφές που προλαμβάνουν τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι
Οι άνθρωποι που κάνουν προσπάθειες να βελτιώσουν τη διατροφή τους είναι καλύτερα προστατευμένοι από τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι τους και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν επικίνδυνα νοσήματα του ήπατος, διαπίστωσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εστίασαν στη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (ΜΑΛΝΗ), η οποία συνδέεται στενά και την παχυσαρκία και την ανθυγιεινή διατροφή.
Αν και οι ειδικοί παραδοσιακά συστήνουν στους ασθενείς με ΜΑΛΝΗ διατροφικές αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η υγεία του ήπατός τους, μέχρι τώρα δεν είχε αποδειχτεί μέσα από την επιστημονική έρευνα εάν η βελτίωση της διατροφής μπορεί να δράσει και προληπτικά ενάντια στη συγκεκριμένη νόσο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ