Γλαύκωμα: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο
Μια διατροφή πλούσια σε «καλά» λιπαρά μπορεί να προστατεύσει από το γλαύκωμα, μια κοινή πάθηση των ματιών που χαρακτηρίζεται από τις βλάβες στο οπτικό νεύρο και την αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση.Το γλαύκωμα αποτελεί βασική αιτία τύφλωσης στα άτομα 60 ετών και άνω.
Είναι, ωστόσο, δυνατό να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης της πάθησης χάρη σε μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JNeurosci.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr