Παχυσαρκία: Η μικρή αλλαγή στη διατροφή που περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο
Οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι που ακολουθούν διατροφή με πολλές φυτικές τροφές και λίγα ζωικά προϊόντα είναι καλύτερα προστατευμένοι από την παχυσαρκία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα νέας ολλανδικής μελέτης.
Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Εράσμους του Ρότερνταμ μελέτησαν τη σχέση μεταξύ των διαφόρων διαβαθμίσεων της φυτοφαγικής διατροφής και του Δείκτη Μάζας Σώματος, της περιμέτρου της μέσης, της λιπώδους μάζας, της ελεύθερης λίπους μάζας και του ποσοστού σωματικού λίπους σε δείγμα 9.641 μεσηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων με μέση ηλικία τα 62 έτη.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ