Κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη: Αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού;
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει φόβος για την κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη, λόγω των θεωριών ότι η έκθεση στον υδράργυρο σχετίζεται με την εμφάνιση αυτισμού.
Ο υδράργυρος φτάνει στο αναπτυσσόμενο έμβρυο διαμέσου του μητρικού αίματος και του πλακούντα και λειτουργεί ως τοξίνη επηρεάζοντας την ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος.
Όλο και περισσότερες μελέτες ωστόσο, αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ψαριών έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από τους κινδύνους που απορρέουν από τον υδράργυρο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr