Μαγειρική σόδα: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι για την υγεία
Υπάρχει ένα ταπεινό συστατικό στην κουζίνα σας που απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, λευκαίνει τα δόντια και μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες και είναι η μαγειρική σόδα.
Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα οφείλει τις «υπερδυνάμεις» της στο pH. Συγκεκριμένα, αυξάνει την περιεκτικότητα διττανθρακικών ιόντων στο πλάσμα, ρυθμίζει την περίσσεια ιόντων υδρογόνου και αυξάνει το pH του αίματος, αντιστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τις κλινικές εκδηλώσεις της οξέωσης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ