Νέο «καμπανάκι» για τα αλλαντικά από τους επιστήμονες – Πώς επηρεάζουν την ψυχική υγεία
Το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως τα επεξεργασμένα κρέατα, δηλαδή δημοφιλή αλλαντικά όπως το ζαμπόν και το μπέικον, κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών, καθώς ποσότητα μόλις 50 γραμμαρίων την ημέρα φάνηκε να αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%.
Έκτοτε, αρκετές ακόμη επιστημονικές μελέτες έχουν ενισχύσει τη θεωρία ότι τα αλλαντικά είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ