Κόκκινο κρέας – λευκό κρέας: Ποια είδη ανήκουν σε κάθε κατηγορία
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει το ρόλο του κόκκινου κρέατος και των αλλαντικών στην εκδήλωση του καρκίνου.
Ο ΠΟΥ συνιστά να μην καταναλώνουμε περισσότερα από 500 γραμμάρια μαγειρεμένου κόκκινου κρέατος την εβδομάδα, ενώ προτείνει –στο μέτρο του δυνατού– την πλήρη αποχή από την κατανάλωση αλλαντικών.
Μια βασική διάκριση που πρέπει να κάνουμε, πριν ξεκινήσουμε να αναπροσαρμόζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες βάσει των νέων δεδομένων, είναι αυτή ανάμεσα στο κόκκινο κρέας και το λευκό κρέας.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr