Τροφική δηλητηρίαση... αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε
Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από τρόφιμα που περιέχουν βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς ή χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Κοιλιακοί πόνοι, διάρροια και εμετός είναι από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν από 2 μέχρι 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων.
Τα είδη τροφίμων που εμπλέκονται συνήθως σε τροφικές δηλητηριάσεις είναι:
- κρέατα
- πουλερικά
- χόρτα (Leafy greens)
- γαλακτοκομικά προϊόντα
- ξηροί καρποί
Ένα μεγάλο ποσοστό δηλητηριάσεων προέρχεται από την κουζίνα σου. Γι΄αυτό είναι χρήσιμο να έχεις στο μυαλό σου τα ακόλουθα σημεία.
Διαβάστε περισσότερα στο limeandlife.com