Inside Stories

Tεχνική FUE: Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης μιλάει για τη δημοφιλή μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών

Τι γνωρίζετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Σίγουρα, έχετε ακούσει για τη γνωστή τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE (Follicular Unit Excision). Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και αποκτάει όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς αποτελεί μία από τις δύο τεχνικές με τις με τις οποίες λαμβάνονται τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή, δηλαδή το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Πιο συγκεκριμένα, με την τεχνική FUE τα τριχοθυλάκια εξάγονται από τη δότρια περιοχή ένα-ένα, ενώ με την τεχνική FUT τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται σε μία ενιαία σειρά και μετά διαχωρίζονται σε μεμονωμένα τριχοθυλάκια με τη βοήθεια ειδικών στερεο-μικροσκοπίων.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι απολύτως απαραίτητο για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών είναι να τοποθετηθούν τα τριχοθυλάκια στις αραιωμένες περιοχές έτσι ώστε να φαίνονται φυσικά και πολλά, ανεξάρτητα από την τεχνική με την οποία τα λαμβάνουμε. Η τεχνική λήψης από τη δότρια περιοχή αποφασίζεται μέσα από μία σειρά παραγόντων όπως η ηλικία, η ελαστικότητα και η πυκνότητα της δότριας, οι τυχόν προηγούμενες μεταμοσχεύσεις που έχει κάνει ο ενδιαφερόμενος κ.α.

Ένας εξειδικευμένος ιατρός στη μεταμόσχευση μαλλιών έχει τη γνώση και την εμπειρία να επιλέξει την κατάλληλη τεχνική λήψης των τριχοθυλακίων για τη περίπτωση του ενδιαφερόμενου. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι γνωρίζει πώς ακριβώς θα τοποθετήσει τα τριχοθυλάκια στις αραιωμένες περιοχές, με στόχο πάντα το φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.

Τι είναι όμως αυτό που έχει αυξήσει την δημοτικότητα της συγκεκριμένης τεχνικής; Ποια περιστατικά προσφέρονται για αυτήν την τεχνική; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενο

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα ζητήσαμε να μας απαντήσει ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, μέλος της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS), Diplomate & και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης και Αποκατάστασης Τριχωτού, ΕΛΑΜΑΤ - του Ελληνικού παραρτήματος της ISHRS.

Προτιμάτε την τεχνική FUE ή την τεχνική FUT;

Dr. Αναστασάκης: Δεν έχω καμία προσωπική προτίμηση. Η μόνη μου έγνοια είναι τι είναι πιο κατάλληλο για τον ασθενή που έχω μπροστά μου με ιατρικά κριτήρια. Στη σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών είμαστε τυχεροί που έχουμε περισσότερα «όπλα» για να κερδίσουμε τη φαλάκρα. Είναι λάθος για λόγους άγνοιας, μεροληψίας ή συμφέροντος κάποιος να απορρίπτει τη μία ή την άλλη, αποδεδειγμένα χρήσιμη, χειρουργική τεχνική.

Στην Αμερική υπάρχει μια παροιμία που λέει «Όταν έχεις μόνο σφυρί για εργαλείο, όλα τα αντιμετωπίζεις σαν πρόκες». Για αυτό και δεν είμαι σύμφωνος, ηθικά και επιστημονικά, με όσους χρησιμοποιούν μόνο την μία ή την άλλη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών! Η επιστήμη μας έχει προσφέρει περισσότερα από ένα «εργαλεία» για να βοηθούμε τους ασθενείς μας. Είναι κακόβουλο κάποιος επειδή δεν ξέρει μία τεχνική να την κατηγορεί και να προωθεί σε όλους, αδιακρίτως, αυτή που γνωρίζει. Ο κάθε ασθενής είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και όσα περισσότερα «εργαλεία» γνωρίζει να χρησιμοποιεί ο χειρουργός, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Οτιδήποτε άλλο ακούσετε είναι εκ του πονηρού.

Πότε ένας υποψήφιος που σας επισκέπτεται για μεταμόσχευση μαλλιών είναι κατάλληλος για την τεχνική FUE;

Dr. Αναστασάκης: Όπως έχω πει πολλές φορές τα τριχοθυλάκια είναι η «περιουσία» του ασθενούς και δυστυχώς δεν είναι ανεξάντλητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο ιατρός οφείλει να τα «επενδύσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχει χαράξει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική διαχείρισης και «επένδυσης» των πολύτιμων τριχοθυλακίων του ασθενούς του. Με αυτό το κριτήριο αποφασίζω κατά πόσο ότι κάποιος είναι κατάλληλος για την τεχνική FUE.

Το πιο βασικό κριτήριο είναι ο αριθμός των μοσχευμάτων που χρειάζεται ο ασθενής, τόσο την στιγμή που τον εξετάζω όσο και ο αριθμός που προβλέπω ότι θα χρειαστεί στο μέλλον. Αν χρειάζεται μέχρι 2000-2500 τριχοθυλάκια και δεν προβλέπω να χρειαστεί συνολικά στη ζωή του μέχρι 4000-4500, προτιμώ την τεχνική FUE.

Εξίσου σημαντική είναι και η ηλικία του ασθενούς. Όταν κάποιος είναι σε μικρή ηλικία μικρότερη των 30 ετών και θέλει να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών, θεωρώ ότι η τεχνική FUE είναι πιο κατάλληλη.

Επίσης, υπάρχουν άτομα που θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών αλλά θέλουν να συνεχίσουν να έχουν ένα πολύ κοντό κούρεμα. Εδώ πάλι μπορεί να επιλεγεί η τεχνική FUE γιατί δεν αφήνει μια συνεχόμενη ουλή. Εντούτοις, αυτό είναι ένα «αισθητικό κριτήριο» το οποίο το συζητάω με τους ασθενείς μου, οι οποίοι κατά κανόνα έχουν κοντά μαλλιά είναι για να «κρύψουν» την αραίωση. Όμως, μετά τη μεταμόσχευση που θα κάνουν στην κλινική μου, κυριολεκτικά όλοι προτιμούν να έχουν πιο μακριά μαλλιά, διότι πλέον δεν έχουν τίποτα να κρύψουν αλλά αντίθετα θέλουν να προβάλλουν πόσα πολλά μαλλιά έχουν, να τα χτενίζουν, να τα στυλιζάρουν και να τα απολαμβάνουν!

Άλλος ένας ιατρικός λόγος που επιλέγω την τεχνική FUE είναι όταν ένας ενδιαφερόμενος είναι κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά δεν υπάρχει ελαστικότητα στην δότρια περιοχή, είτε λόγω τύπου δέρματος, είτε λόγω παλαιότερων μεταμοσχεύσεων που έχουν εξαντλήσει την ελαστικότητα της δότριας περιοχής. Σε αυτή την περίπτωση η μέθοδος FUE μπορεί να είναι «σωτήρια», αφού δεν θα μπορούσαμε με άλλο τρόπο να βοηθήσουμε αυτόν τον ασθενή!

Επιπλέον, η τεχνική FUE ενδείκνυται όταν ύστερα από εξέταση και βάσει του ιατρικού ιστορικού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης διευρυμένης ουλής. Τότε, με την τεχνική FUE είμαστε ασφαλείς.

Τέλος, όταν θέλουμε να μεταμοσχεύσουμε τριχοθυλάκια σε άλλες περιοχές, όπως γένια, φρύδια κ.α. τότε η επιλογή της τεχνικής FUE είναι η πιο κατάλληλη, αφού επιλέγουμε συγκεκριμένα τα πιο λεπτά , μονότριχα μοσχεύματα που είναι κατάλληλα για τις ανάγκες της επέμβασης

Αν κάποιος θέλει να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών αλλά έχει μεγάλη αραίωση μπορεί να επιλέξει την τεχνική FUE;

Dr. Αναστασάκης: Βεβαίως και μπορεί. Όταν μιλάμε για ένα μεγάλο στάδιο στη μεταμόσχευση μαλλιών, μιλάμε για ένα megasession, δηλαδή πάνω από 2.500-3.000 τριχοθυλάκια. Εφόσον η δότρια μπορεί να δώσει αυτά τα τριχοθυλάκια, μπορεί η μέθοδος συγκομιδής να είναι η FUE, απλά σε αυτή την περίπτωση η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες.

Σε τέτοια, μεγάλα περιστατικά, με σκοπό να έχουμε την πλήρη εκμετάλλευση της δότριας περιοχής, είναι προτιμότερο να γίνει και συνδυασμός και των δύο τεχνικών συγκομιδής μοσχευμάτων, δηλαδή να παρθούν τριχοθυλάκια και με την τεχνική FUT και με την τεχνική FUE. Για να είναι βέβαια κάτι τέτοιο εφικτό, αντιλαμβάνεστε ότι ο ιατρός και η ομάδα του θα πρέπει να γνωρίζουν, να έχουν πλήρη εξειδίκευση και να μπορούν να εκτελέσουν και τις δύο τεχνικές και φυσικά να υπάρχει το προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί τόσο μεγάλες επεμβάσεις. Η τεχνική αυτή ονομάζεται Hybrid Technique και απαιτεί τουλάχιστον 6-7 άτομα προσωπικό.

Τι είναι αυτό που έχει αυξήσει την δημοτικότητα της FUE;

Dr. Αναστασάκης: Δυστυχώς οι λάθος λόγοι! Αντί το κοινό να γνωρίζει τα πραγματικά πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE, «κάποιοι» επίτηδες τη διαφημίζουν ως «μαγική» τεχνική, χωρίς ουλές, χωρίς τομές, χωρίς πόνο, γενικά σαν μια «μη-επέμβαση»! Είναι πραγματικά κρίμα.

Ενώ η τεχνική FUE στα χέρια εξειδικευμένων χειρουργών αποκατάστασης τριχωτού δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, έχει καταλήξει να «κακοποιείται» βάναυσα στα χέρια επιτήδειων, με στόχο την εκμετάλλευση των ενδιαφερόμενων και το εύκολο κέρδος, αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα που προκαλούν.

Η τεχνική FUEαποτελεί το «δόλωμα» που εκμεταλλεύονται διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο, για να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους. Διαφημίζουν τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE εσκεμμένα ως αισθητική διαδικασία και όχι ως ιατρική χειρουργική πράξη γιατί σε πολλά από αυτά τα ινστιτούτα θα δείτε μέσα στον ίδιο χώρο, 6-7 και πλέον άτομα να υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών μαζικά από μη-αδειοδοτημένο προσωπικό. Οι ασθενείς αυτοί, όμως, πήγαν στο ινστιτούτο ή στην κλινική επειδή το διαφήμιζε ένας ιατρός και νόμιζαν ότι ο ίδιος ο ιατρός θα κάνει την επέμβαση και θα είναι μαζί τους όλη μέρα! Τους υπόσχονται ότι μπορούν να μεταμοσχεύσουν 2.500 και 3.000 τριχοθυλάκια μέσα σε τρεις ώρες με ένα άτομο, όταν στην πραγματικότητα, για να αφαιρεθούν περίπου 300 μοσχεύματα με επιμέλεια, προσοχή και υψηλή επιβίωση χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα! Τελικά, την επέμβαση την κάνει ένας μη-ιατρός, το αποτέλεσμα είναι αφύσικο και αραιό και κατόπιν εορτής καταλαβαίνουν γιατί η τιμή που τους πρόσφεραν ήταν τόσο χαμηλή!

Καθημερινά βλέπω περιστατικά ασθενών με κατεστραμμένα κυριολεκτικά κεφάλια, με τη δότρια περιοχή να φαίνεται-όπως θα λέγαμε λαϊκά- σαν σκοροφαγωμένη, με απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό φύτρωσης και αφύσικο, κακό αποτέλεσμα!

Οι Ιατρικές οργανώσεις που είστε μέλος, τι λένε για όλα αυτά;

Dr. Αναστασάκης: Ακριβώς αυτό το ζήτημα δηλαδή της εκμετάλλευσης της τεχνικής FUE από επιτήδειους προβληματίζει έντονα την Παγκόσμια ιατρική κοινότητα των χειρουργών μεταμόσχευσης μαλλιών.

Στο πρόσφατο συνέδριο της International ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) στο Los Angeles στο οποίο ήμουν μέλος της οργανωτικής επιτροπής, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εκτέλεσης μεταμόσχευσης μαλλιών από μη-ιατρούς και μη-αδειοδοτημένο προσωπικό.

Όπως σας είπα, είναι παγκόσμιο το φαινόμενο διάφορα ινστιτούτα και κλινικές να κάνουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών μόνο με τη μέθοδο FUE

διαφημίζοντας ότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι «νέα», «σύγχρονη», «αναίμακτη», «χωρίς ουλές και σημάδια». Η παγίδα σε όλο αυτό είναι ότι για να μειώσουν το κόστος και παράλληλα να αυξήσουν τα κέρδη τους, τις μεταμοσχεύσεις τις κάνουν μη-ιατροί. Δυστυχώς, καθημερινά έρχονται ασθενείς στο ιατρείο μου που μου λένε για τιμές που τους προσφέρθηκαν από «κλινικές» που δεν μπορώ να πιστέψω! Και όμως, οι κλινικές αυτές πουλάνε όσο-όσο σε όσους περισσότερους μπορούν, για να κερδίσουν εις βάρος της ελπίδας των ενδιαφερομένων. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν εκατοντάδες υποθέσεις στη Δικαιοσύνη από εξαπατημένους ασθενείς!

Για τον λόγο αυτόν από πέρσι η ISHRS πήρε την απόφαση, να επαναπροσδιορίσει την ορολογία της τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών FUE από Follicular Unit Extraction, όπου extraction=εξαγωγή, σε Follicular Unit Excision, όπου excision=εκτομή, με σκοπό να τονιστεί η χειρουργική διάσταση της συγκεκριμένης τεχνικής, κυρίως στους ενδιαφερόμενους εκείνους που στις χώρες τους ο όρος extraction (= εξαγωγή) θεωρείται μη-χειρουργική πρακτική. Αυτή η αλλαγή έχει σκοπό η μεταμόσχευση μαλλιών, ανεξαρτήτου της μεθόδου εξαγωγής των μοσχευμάτων (FUT ή FUE), να εκτελείται μόνο από ιατρούς.

Όμως, από όσα έχουμε ακούσει, η μέθοδος FUE δεν αφήνει σημάδια και αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα, σωστά;

Dr. Αναστασάκης: Στην τεχνική FUE (Follicular Unit Excision) αφαιρούνται μεμονωμένα τριχοθυλάκια, ένα προς ένα, από τη δότρια περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Από τα σημεία που αφαιρούνται τα τριχοθυλάκια, παραμένουν χιλιάδες μικροσκοπικές ουλές, όσες ακριβώς και τα τριχοθυλάκια που θα πάρουμε. Αυτές είναι μικρότερες η καθεμία από ένα χιλιοστό σε διάμετρο, και καλύπτονται εύκολα με τα μαλλιά. Άρα η τεχνική FUE δεν είναι μια τεχνική που δεν αφήνει ουλές ή σημάδια, αλλά είναι μια τεχνική διασποράς της ουλής. Ο ουλώδης ιστός υπάρχει, απλά δεν είναι τόσο εμφανής με γυμνό μάτι, εκτός βέβαια και αν κάποιος αποφασίζει να κουρέψει πολύ κοντά τα μαλλιά του και όχι να τα έχει σε ένα μήκος από ένα εκατοστό και πάνω μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Με την προϋπόθεση λοιπόν, οτι αυτός που επεμβαίνει στο κεφάλι του ενδιαφερόμενου για μεταμόσχευση μαλλιών είναι ιατρός και γνωρίζει πώς θα εξάγει τα τριχοθυλάκια έτσι ώστε να μην καταστραφούν, τότε η FUE πραγματικά αφήνει την ελάχιστη μικροσκοπική ουλή από κάθε τριχοθυλάκιο που εξάγεται. Αν κανείς αφαιρέσει 100 μοσχεύματα, θα έχει 1.000 μικρο-ουλές, αν αφαιρέσει 3.000, θα έχει 3000 μικρο-ουλές, κ.ο.κ.

Τι είναι η «ακούρευτη συνεδρία FUE»;

Dr. Αναστασάκης: Μία όχι και τόσο καλή επιλογή για την επιτυχία του αποτελέσματος στην Μεταμόσχευση Μαλλιών με FUE. Και θα σας εξηγήσω ακριβώς γιατί: Στην FUE, για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε κάποιες χιλιάδες τριχοθυλάκια ένα-ένα από τη δότρια περιοχή είναι απαραίτητο να ξυρίσουμε το κεφάλι σε όλη τη δότρια περιοχή. Έτσι, εξασφαλίζουμε ότι η εξαγωγή των τριχοθυλακίων θα είναι διάσπαρτη σε όλη την περιοχή και όχι σε κάποια σημεία. Με αυτόν το τρόπο ακόμα και με κοντοκουρεμένα μαλλιά η πυκνότητα της δότριας μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών φαίνεται κανονική και όχι «σκοροφαγωμένη» και αραιή.

Στην ακούρευτη συνεδρία, ουσιαστικά ξυρίζεται ένα μέρος της δότριας περιοχής, που καλύπτεται από τα πάνω μαλλιά, αλλά δυστυχώς επειδή η συγκομιδή των τριχοθυλακίων γίνεται από αυτή και μόνο τη περιοχή και τα τριχοθυλάκια που εξάγουμε είναι αναγκαστικά πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους, τελικά η ουλή που μένει φαίνεται και η περιοχή αραιώνει αισθητά σε σχέση με τις ολόγυρα «παρθένες» περιοχές! Αποτέλεσμα είναι η δότρια στο σημείο της ακούρευτης συνεδρίας φαίνεται πολύ αραιή και «σκοροφαγωμένη» αφού αναγκαστικά οι μικρο-ουλές είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που ενώνονται! Φανταστείτε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για κάποιον που θέλει να μην γίνει αντιληπτή η μεταμόσχευση μαλλιών του και τελικά καταλήγει με μια τεράστια ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού! Τελικά, ο ασθενής καταλήγει να αφήνει πολύ μακρύ μαλλί, τουλάχιστον 4-5 εκατοστά για να μην φαίνεται αυτό το «σκαλοπάτι» αραίωσης και οι ουλές!

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι οτι η FUE έχει ορισμένες προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη. Πρέπει να ξυρίσουμε όλη τη δότρια περιοχή και να πάρουμε τα τριχοθυλάκια, με σωστή κατανομή και σωστό τρόπο. Διαφορετικά θα καταλήξει η μεταμόσχευση μαλλιών με ένα κακό αποτέλεσμα και με μια δότρια περιοχή αισθητά και οπτικά αραιή και με ουλή.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι;

Dr. Αναστασάκης: Το βασικότερο είναι να εμπιστευθούν έναν εξειδικευμένο στη μεταμόσχευση μαλλιών ιατρό και να κάνουν μία καλή έρευνα αγοράς.

Να ζητούν πάντα να μιλήσουν με τον ιατρό που θα τους κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών και όχι με πωλητή ή σύμβουλο. Να ζητούν τα πιστοποιητικά και την άδεια του ιατρού. Να συζητούν με τον ιατρό για τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει, τα τριχοθυλάκια που θα πάρει, τη σχεδίαση, τις οδηγίες πριν και μετά τη μεταμόσχευση. Ειδικότερα, όσοι επιλέξουν την τεχνική FUE για τη μεταμόσχευση μαλλιών τους, να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί στο ποιόν έχουν απέναντί τους και κυρίως σε ποιον θα εμπιστευτούν το κεφάλι τους!

Το ξαναλέω η μεταμόσχευση μαλλιών είτε με FUE είτε με FUT είναι ιατρική, χειρουργική πράξη και πραγματοποιείται μόνο σε αδειοδοτημένους ιατρικούς χώρους από ειδικευμένο ιατρό. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο για το αποτέλεσμα αλλά και την υγεία του ενδιαφερόμενου.

Τελικά FUE ή FUT;

Dr. Αναστασάκης: Ανάλογα με τον ασθενή και τις ανάγκες του, τις τωρινές και τις μελλοντικές. Όπως είπα και πριν, βρείτε ένα ιατρό που να γνωρίζει και τις δύο τεχνικές, διότι μόνο τότε θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ανάγκες σας, χωρίς να είναι προσκολλημένος σε εμμονές ή συμφέροντα για τη μια ή την άλλη τεχνική.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ιατρική πράξη και να θυμάστε πάντοτε ότι είναι σημαντικό σε ποιόν θα εμπιστευθείτε το κεφάλι σας γιατί αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα θα είναι εκεί κάθε μέρα και θα το βλέπετε στον καθρέπτη.

Τα οφέλη της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η απόλυτη φυσικότητα στην εικόνα των μαλλιών σας, απόλυτα ικανοποιητική πυκνότητα και ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο κάθε φορά που βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη.

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί πραγματικά να αλλάξει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τη ζωή σας!

Ευχαριστούμε πολύ τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη, MD, PhD, ABHRS, Χειρουργό Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένο Χειρουργό Αποκατάστασης Τριχωτού, Diplomate & Member of the Board of Directors ABHRS, ISHRS Member, Πρόεδρο της ΕΛΑΜΑΤ (Ελληνική Ακαδημία Μεταμόσχευσης & Αποκατάστασης Τριχωτού). Για περισσότερες πληροφορίες, κλείστε ένα ραντεβού με τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη, MD, PhD στο ιατρείο του, Λεωφ. Κηφισίας 312 & Παλαιολόγου 1 στο Χαλάνδρι, καθημερινά κατόπιν ραντεβού, στο 210-8011000.

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved