Inside Stories

Διάχρονο θέατρο: Νέα σεζόν με Πίντερ και Πιραντέλλο

Χάρλοντ Πίντερ & Λουίτζι Πιραντέλλο … κλασσικά αριστουργήματα κορυφαίων συγγραφέων στο ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Μαίρης Βιδάλη, τη νέα θεατρική σεζόν

Το Διάχρονο Θέατρο ξεκινά τη χειμερινή περίοδο 2024 – 25 με την φιλοξενία της παράστασης “Η Προδοσία” του βραβευμένου Νομπελίστα Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Βύρωνα Κολάση, με τους Βύρωνα Κολάση, Κώστα Μπίγαλη, Έμμυ Δημητρακοπούλου. Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2025.

Ένα κατά τα φαινόμενα κλασικό Ιψενικό τρίγωνο, που όμως μέσα από μια αναπάντεχου βάθους και διαστάσεων προσέγγιση των τριών χαρακτήρων από την συναρπαστική πένα του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα, αποκαλύπτεται ανατρεπτικά πολύπλοκο επιβεβαιώνοντας την ανεξιχνίαστη σε όλο της το φάσμα ανθρώπινη φύση.

Από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο ώρα 21:00 και Κυριακή ώρα 19:00, το Διάχρονο θέατρο παρουσιάζει σε δική του παραγωγή, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Λουίτζι Πιραντέλλο με τίτλοΈτσι Όπως Με Θες” σε μετάφραση – διασκευή Γιώργου Δανεσή και σκηνοθεσία Μαίρης Βιδάλη. Τα σκηνικά δημιουργεί η Ιωάννα Κατσιαβού και τα κοστούμια υπογράφει η Γκαλίνα Σουλτανόβιτσι. Πρωταγωνιστούν η Μαίρη Βιδάλη, ο Βύρων Κολάσης, ο Μπάμπης Χατζηδάκης και η Ελένη Ροδά. Συμμετέχουν αλφαβητικά: Σωτήρης Αντωνίου, Κώστας Ζέκος, Φιλίτσα Καλογεράκου, Τάσος Μπλάτζιος, Πηνελόπη Χαλκιά και Έφη Χαντζούλη.

Στο “Έτσι Όπως Με Θες” η ηρωίδα πρέπει να επιλέξει αν αξίζει να παραμείνει με τον άντρα που έγινε για χάρη του έτσι όπως αυτός την ήθελε ή να επιστρέψει σ’ αυτόν ποτ στρέφει κι ένα περίστροφο στον εαυτό του για να μη τη χάσει. Μα πρώτα απ’ όλα, πρέπει η ίδια ν’ αποφασίσει ποια είναι στ’ αλήθεια. Μυστήριο και πάθος μέσα σ’ έναν παράλογα κωμικό περίγυρο.

Λουίτζι Πιραντέλλο (Luigi Pirandello) (1867 – 1936)

Θεωρείται ο κορυφαίος Ιταλός δραματουργός, όπου μέσα από τα εγκεφαλικά του έργα ξεπηδούν νατουραλιστικότατα το πάθος και η βιαιότητα του σικελικού του αίματος. Έλεγε “Δεν είναι δυνατόν η τέχνη να μπορεί να μιμηθεί την πολύπλοκη ανθρώπινη φύση, την τόσο ρευστή και αβέβαιη.” Γι αυτό τα κείμενά του κρύβουν πάντα ένα μυστήριο, τη διαφορά ανάμεσα στη φαινομενικότητα και στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Μαίρης Βιδάλη

Πυθέου 52, Αθήνα 117 43 - 21 0723 3229

Πληροφορίες - e-mail: gdanessis@gmail.com

Επισκεφτείτε την σελίδα του ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Μαίρης Βιδάλη στο facebook: https://www.facebook.com/Diachrono.Theatro

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved