Inside Stories

Εβελίνα Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου: Πώς μία open σχέση προωθεί τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ξεκινώντας τον ανοιχτό διάλογο με τις κόρες μας.

Σε κάθε τέτοιο άρθρο που έχει στον τίτλο του τις λέξεις «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», θα έπρεπε να ξεκινάμε λέγοντας ότι το σεξ είναι μέρος της ζωής μας, μέρος της συναισθηματικής και σωματικής μας εξέλιξης και γι’ αυτό οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι άβολη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, θα ξεκινήσουμε με τη σχέση μητέρας και κόρης και τον ρόλο που παίζει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Βλέπεις, πολλές φορές, ως μητέρες, από την ανάγκη μας -και την υπερβολική αγάπη- να τα μάθουμε όλα στις κόρες μας, ξεχνάμε εμείς οι ίδιες. Ξεχνάμε τι κάναμε στην ηλικία τους, ξεχνάμε όλα εκείνα που θέλαμε να γνωρίζουμε πριν γίνουμε μαμάδες και «ντύνουμε» οποιαδήποτε συζήτηση περί σεξ με το «πέπλο» της ντροπής. Μήπως ήρθε η ώρα, όμως, να τους μιλήσουμε για το σεξ, χωρίς ντροπές, ταμπού και αμηχανίες, για το καλό τους; Όπως πραγματικά οφείλουμε. Ούτως ή άλλως, για όλα υπάρχει πρώτη φορά.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε και εμείς εδώ. Διότι θέλουμε να ξεκινήσουμε να «σπάμε» τα ταμπού που στέκονται εμπόδιο στον ανοιχτό διάλογο με τις «πρωταγωνίστριες» της ζωής μας. Τα «πώς», τα «πότε» και τα «γιατί» σκεφτήκαμε να τα μάθουμε από την Εβελίνα Παπούλια και την Αφροδίτη Λιάντου. Μητέρα και κόρη συναντιούνται στο δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Για Όλα Υπάρχει Πρώτη Φορά» by Durex, για να συζητήσουν με την κλινική ψυχολόγο Άννα Καλανδαράκη πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν μία οικογένεια με ανοιχτόμυαλη προσέγγιση. Πάμε να δούμε πώς θα γίνουμε και εμείς λίγο πιο… Open minded;

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved