Άκης Πετρετζίκης: «Οι εκπομπές μαγειρικής φέρνουν κέρδος στα κανάλια»
Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες σεφ. Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό που μαγειρεύει και στο σπίτι του;
«Δεν υπάρχει αγαπημένο φαγητό για μένα. Πρώτες ύλες, ναι. Γιαούρτι, μοσχάρι, ψάρι... Θεωρώ ανόητο το να επιμένω σε ένα μόνο φαγητό όταν η φύση μου έχει προσφέρει τόσες υπέροχες πρώτες ύλες ώστε να φτιάχνω κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό» τόνισε στο Τηλέραμα και συνέχισε αναφορικά με το αν είναι οξύμωρο το γεγονός ότι σε εποχή κρίσης υπάρχουν τόσες πολλές εκπομπές μαγειρικής: «Όχι δεν είναι λογικό. Στο εξωτερικό αυτό γίνεται καμιά 20ετία. Εδώ το μεγάλο μπαμ έγινε μετά το Master Chef. Γιατί; Γιατί οι εκπομπές μαγειρικής γεμίζουν μπόλικο χρόνο στοιχίζουν φτηνά και έχουν τοποθέτηση προϊόντων και σπόνσορες. Άρα κέρδος για τα κανάλια. Κι εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας σίγουρα θα είχα ένα τέτοιο σόου στο πρόγραμμά μου».