Εκδήλωση-αφιέρωμα της Σίφνου στον Μίκη Θεοδωράκη
Exodos

Εκδήλωση-αφιέρωμα της Σίφνου στον Μίκη Θεοδωράκη

Η Σίφνος θα τιμήσει στις 4 Αυγούστου τον σπουδαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μουσική και στους αγώνες για τις ανθρωπιστικές αξίες.

Η εκδήλωση για τον συνθέτη της «Ρωμιοσύνης», που έκανε τις παρτιτούρες του καράβι για να ταξιδέψει την Ελλάδα παντού, οργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Σίφνου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης: Συνθέτης» των Αστέρη Κούτουλα και Klaus Salge, οι οποίοι επιχειρούν να δώσουν μια συνολική εικόνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Θεοδωράκη καλύπτοντας μια περίοδο επτά δεκαετιών.

Η αφήγηση ξεκινά από τα πρώτα τραγούδια και την «Κασσιανή - Θεία Λειτουργία» του έφηβου Θεοδωράκη, περνά στα έργα μουσικής δωματίου και τη Sinfonietta της δεκαετίας του 1940, τη Σουίτα αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα, καθώς και άλλα έργα της περιόδου του Παρισιού.

Παρουσιάζει την εντατική ενασχόληση του συνθέτη με τους κύκλους τραγουδιών τη δεκαετία του 1960, με το ορατόριο «Canto General», τη Συμφωνία αρ. 4, τις Ραψωδίες για κιθάρα και τσέλο, και φθάνει μέχρι τις όπερες.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με συναυλία σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη - Γιάννη Ζώτου, με ερμηνευτές την Καλλιόπη Βέττα και τον Γιάννη Ζώτο, που θα ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Θα τους συνοδεύσουν η Δαλάι Θεοφιλοπούλου στο τσέλο και ο Stefan Weeke στο μπάσο.

πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved